fbpx O kolačićima | TIKI

O kolačićima

TIKI HVAC d. o. o. kao upravitelj koristi kolačiće na svojoj mrežnoj stranici. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se preuzimaju na računalo korisnika prilikom njegova posjeta mrežnoj stranici, i obično sadrže:

  • ime,
  • vrijednost (jedinstveni broj),
  • ime poslužitelja s kojeg je kolačić poslan,
  • vijek trajanja.

Postoji nekoliko vrsta, odnosno kategorija kolačića: privremeni/trajni; vlastiti/drugi, nužni za rad web stranice/manje nužni, djelomično nametljivi koji provode statistiku/vrlo nametljivi koji provode statistiku i prikupljaju osobne podatke.

Svim kategorijama zajedničko je vremensko ograničenje trajanja.

Kolačići stoga mogu obavljati neke važne funkcije, kao što su: personalizacija mrežne stranice, unaprjeđenje korisničkog iskustva i slično.

Kolačići koji se koriste

Upravitelj mrežne stranice www.tiki.hr koristi sljedeće vrste kolačića u svrhe i trajanju, kao što je prikazano u tablicama u nastavku.

Obavezni kolačići

Kolačići koji omogućuju rad mrežne stranice. To su nužni kolačići bez kojih mrežna stranica ne može funkcionirati. Ove su informacije anonimne – ne vidimo Vaše osobne podatke.

Ime Izdavatelj Svrha Trajanje
didomi_token Didomi Za pohranu postavki kolačića 1 leto
euconsent-v2 Didomi Za pohranu postavki kolačića 1 leto
wordpress_test_cookie WordPress Za shranjevanje jezikovnih nastavitev neomejeno

 

Analitički kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije koje koristimo kako bismo bolje razumjeli Vaše obrasce korištenja te nam pomažu prilagoditi našu mrežnu stranicu i aplikacije radi unaprjeđenja Vašeg korisničkog iskustva.

Ime Izdavatelj Svrha Trajanje
_ga Google Analytics Za pohranu i brojanje pregleda stranica. 2 godine
_gat Google Analytics Za pohranu jedinstvenog ID-a korisnika 1 minuta
_gid Google Analytics Za pohranu i brojanje pregleda stranica. 1 dan

 

Marketinški kolačići

Kolačići koji služe za unaprjeđenje iskustva korištenja svih naših proizvoda, za ciljane oglase i za optimizaciju sadržaja.

Ime Izdavatelj Svrha Trajanje
_fbp Facebook Za pohranu i praćenje posjeta mrežnoj stranici. 3 mjeseca

 

O kolačićima

Kolačići nisu ništa novo. Svi posjetitelji mrežnih stranica na svojim računalima, tabletima i mobilnim telefonima imaju pohranjen veliki broj kolačića učitanih s različitih mrežnih stranica. Jedina je novost to što novim zakonskim propisima (ZEKom-1) dolazi do promjena u vezi s izvješćivanjem, odnosno privolom posjetitelja na njihovo korištenje.

Što su kolačići?

To su male tekstualne datoteke koje većina mrežnih stranica pohranjuje na uređaje kojima korisnici pristupaju internetu kako bi identificirali pojedinačne uređaje koje su korisnici koristili za pristup. Njihova je pohrana pod potpunom kontrolom preglednika koji korisnik koristi – a koji prema želji može ograničiti ili onemogućiti pohranu kolačića. Kolačići nisu štetni i uvijek su vremenski ograničeni.

Zašto su potrebni kolačići?

Kolačići su ključni za pružanje internetskih usluga prilagođenih korisniku. Zahvaljujući kolačićima, interakcija između korisnika interneta i mrežne stranice jest brža i jednostavnija. Pomoću njih mrežna stranica pamti preferencije i iskustva pojedinaca, što štedi vrijeme, a pregledavanje internetskih stranica čini učinkovitijim i ugodnijim.

Onemogućavanje kolačića

Nikada nećemo koristiti kolačiće za prikupljanje Vaših osobnih podataka, a Vi odlučujete hoćete li dopustiti pohranu kolačića na svojem uređaju. Postavke kolačića možete kontrolirati i mijenjati u svojem internetskom pregledniku.

Upozoravamo Vas da ako su kolačići isključeni, sve funkcionalnosti mrežne stranice možda neće raditi jednako učinkovito, upozorenje o korištenju kolačića pojavit će se prilikom svakog posjeta, a to će se dugoročno negativno odraziti na Vaše korisničko iskustvo.

Za informacije o postavkama kolačića odaberite mrežni preglednik koji koristite.

>> Chrome

>> Firefox

>> Internet Explorer (mrežna stranica na engleskom)

>> Opera (mrežna stranica na engleskom)

>> Safari (mrežna stranica na engleskom)

Postavke kolačića

Postavke kolačića